Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
     
Proeven is een multi-zintuiglijke ervaring.

'Bij het feitelijke proeven zijn drie neurologische systemen betrokken, die onderling samenhangen: het gustatorische, olfactorische en trigeminale systeem. Daarnaast spelen de zintuigen gehoor en gezicht ook een rol. Proeven is een multi-zintuiglijke ervaring.

Voedselkeuze is het resultaat van een complex proces, dat wordt beïnvloed door extrinsieke en intrinsieke factoren, waar een ieder dagelijks mee geconfronteerd wordt.'

Bovenstaande zinnen werden uitgesproken door Peter Klosse tijdens zijn promotie aan de Universiteit van Maastricht. Zijn proefschrift droeg de titel The concept of Flavor Styles to classify flavors.

We komen hiermee in de wereld van onze nieuwe podiumgast Jan-Willem van der Hek, topsommelier. Als er iemand kan proeven is hij het.

Verder in deze Nieuwsbrief aandacht voor twee wervingsprocedures, een lijstje voorbeelden van opdrachten en een melding dat onze vakantie voorbij is.

Wijn is voor mensen een passie, net als horloges, auto's en vrouwen

Tijdens zijn studie Bestuurskunde en Organisatiewetenschap aan de Universiteit van Utrecht solliciteerde Jan-Willem naar toen nog voor hem een bijbaantje in de bediening bij een toprestaurant in het dorp naast zijn woonplaats. Hij werd aangenomen, met alle gevolgen van dien…

Al snel bleek dat hij gevoel had voor het gastheerschap. Ongehinderd door kennis en ervaring bewoog hij zich onder de gasten en ontdekte dat het hem lag: mensen een mooie avond bezorgen. Hij ontdekte er ook de wereld van de wijnen.

Het greep hem zo, dat hij besloot zijn studie in Utrecht te stoppen en al zijn kaarten te zetten op een carrière in de horeca. Hij behaalde het wijndiploma bij Peter Klosse en deed tegelijkertijd met succes de opleiding tot gastronoom-sommelier. Hij werkte achtereenvolgens bij diverse restaurants van naam: De Limonadefabriek te Streefkerk, De Nederlanden in Vreeland en De Hoefslag in Bosch en Duin.

Om zichzelf te testen deed hij in 2009 mee aan de wedstrijd 'De beste sommelier van Nederland' en werd uit het niets derde. Dat wakkerde zijn passie en studiezin alleen maar aan. Vanaf dat moment ging het snel. Via een tweede plaats in 2010 werd hij in 2012 uitgeroepen tot de beste sommelier van Nederland.

Inmiddels heeft hij samen met zijn vriendin Laura een eigen groothandel in topwijnen, levert hij wijn en kennis aan tal van toprestaurants, doet hij in Londen het derde jaar van de opleiding Master-sommelier en dingt hij in wedstrijden op wereldniveau mee naar een topranking. In 2016 is hij kanshebber op het wereldkampioenschap in Argentinië.

Naast een inmiddels enorme theoretische kennis beschikt Jan-Willem over een fabelachtig talent om o.a. wijn te ruiken en te proeven en een buitengewoon vermogen de specificaties van alles wat hij drinkt en eet in zijn geheugen op te slaan.

Lees meer >


Terug van vakantie

Onze vakantie zit er weer op. Drie weken trokken we met ons tentje door Bretagne. Het bureau bleef open: onze secretaresse Ineke bleef op haar post, de telefoon mee, de laptop mee, enz.

Iedere dag hebben we heel relaxed ook af en toe een uurtje gewerkt. Een geweldige formule. We hadden echt vakantie, lopende opdrachten draaiden gewoon door en het bleek dat je vanuit de auto heel goed opdrachten aan kunt nemen en interimmers kunt plaatsen. Inmiddels zijn we weer thuis en helemaal klaar voor de komende tijd.

Voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd

Organisatie

Vraag

Doel

Ziekenhuis

Interim-manager

Invulling functie Hoofd P&O in fusieorganisatie

VVT

Werving en selectie

Twee Divisiemanagers Revalidatie en Verpleeghuiszorg

VVT

Kwartiermaker/
Projectleider

Leggen fundament voor veranderaanpak
Implementatie

Bibliotheek

Interim-manager

Waarneming directiefunctie

VVT

Interim-manager

Manager behandeldienst
Positioneren van en inhoud geven aan een
nieuwe functie

 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl