Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
     
Timeo Danaos et dona ferentes

'Timeo Danaos et dona ferentes' is een Latijns citaat uit Vergilius' Aeneïs (zang II, vers 49). Het betekent: 'Ik ben bang voor Danaërs ( Grieken), ook als zij geschenken aanbieden.'

Onze nieuwe podiumgast houdt zich, goed beschouwd, bezig met dit dilemma. Lees in plaats van 'Danaos' 'de vooruitgang', zie grammaticaal wat door de vingers en het is haar werkelijkheid. Enerzijds werkt zij aan het ontmaskeren van onterechte angst voor de vooruitgang, anderzijds is zij kritisch naar de verworvenheden van die vooruitgang. Een soort waarheidsvinding. Boeiend!

Verder in deze nieuwsbrief een interview met een van 'onze' interimmers, Nel Zuur. We werken al jaren met haar samen en hebben groot respect voor haar vakmanschap.

Zoals gebruikelijk tot slot een lijstje voorbeelden van opdrachten.

Geboren na 1960: de eerste generatie die blootgesteld is aan chemicaliËn vanaf de conceptie

Op het podium op onze website laten we u kennis maken met mensen die ons inspireren. Vanaf begin november 2014 presenteren wij u Martina Vijver (1975), associate professor ecotoxicologie.

Na de HBO-opleiding Milieuchemie in Deventer ging zij aan de slag bij Rijkswaterstaat en later bij het RIVM. Zij deed er onderzoekswerk en behaalde daarnaast haar masterstitel. Daarna werd zij AIO aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar zij promoveerde op het proefschrift 'The Ins and Outs of Bioaccumulation. Metal kinetics in soil invertebrates in relation to availability and physiology.'

Sinds 2005 is zij associate professor en leider van de onderzoekslijn 'Chemical stressors and impacts on biodiversity' aan de Universiteit Leiden. Ze omschrijft zichzelf als gedreven en veeleisend, die van haar studenten eist dat ze aanwezig zijn bij haar colleges en die veel vraagt van haar promovendi. 'Je moet er bij zijn, anders mag je geen commentaar hebben' is haar motto. Ze is een gepassioneerde wetenschapper, met een warm hart voor haar team en studenten, ze is aards en nuchter en daarnaast ook gewoon een leuk mens.

Lees meer >


Je moet je besluiten zo zakelijk mogelijk nemen en zo menselijk mogelijk uitvoeren

Nel Zuur (1952) is één van 'onze' interim-managers. Geboren in Noord-Limburg ging ze na de lagere school naar de MMS. 'Dat was in die tijd zo. Jongens gingen naar de HBS en meisjes niet' zegt ze met een lach. Daarna deed ze een opleiding die later de HBO Bedrijfskader is geworden. Toen ze daarna een baan vond bij het Gewestelijk Arbeidsbureau deed ze de HBO Arbeidsmarktpolitiek en Personeelsbeleid. Ze is als tweede van zes kinderen opgegroeid in een ondernemersgezin. Een nest waar de basis werd gelegd voor wat ze later is geworden: interim-manager. Sinds 1992 wordt Nel gevraagd voor opdrachten in tal van branches. De zorg en aanpalende gebieden hebben haar hart. Met haar zakelijke en kordate aanpak in combinatie met een bedrijfskundige en P&O achtergrond voelt ze er zich als een vis in het water.

Lees meer >

Voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd

Organisatie

Vraag

Doel

Ziekenhuis

Interim-manager

Kwartier maken voor nieuwe afdeling Marketing en Communicatie in fusieorganisatie

Gehandicaptenzorg

Interim-manager

Vervanging uitgevallen manager; afronden reorganisatie; vitaliseren afdeling

Landelijke vereniging

Organisatieadviseur

Begeleiden zelfevaluatie bestuur
Implementatie

Centrum voor de kunsten

Organisatieadviseur

Ontwerp meerjarenbeleid en aanpassen organisatie

VVT

Interim-manager

Waarnemen bestuurder. Veranderopdracht

 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | verwegverhuizen.nl

 

%CONTROLREAD%