Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
     
l' art pour l' art

Onderstaande citaten zijn van Oscar Wilde, 1845 − 1900, Iers schrijver. Hij was een voorvechter van het esthetische principe 'Kunst om de kunst' (l'art pour l'art: kunst zonder bijbedoeling, alles is goed zolang het de kunst maar dient).

  • Geen enkele grote kunstenaar ziet de dingen ooit zoals ze zijn. Wanneer hij dat deed, was hij niet langer een kunstenaar.
  • Een idee dat niet gevaarlijk is verdient überhaupt niet een idee genoemd te worden.
  • De kunst begint eerst daar, waar de nabootsing eindigt.
  • Ieder portret dat met gevoel geschilderd wordt, is een portret van de schilder, niet van degene die geposeerd heeft.

Het laatste citaat zou wel eens van toepassing kunnen zijn op twee mensen die wij in deze nieuwsbrief presenteren: Anita van de Looij, nieuw op het podium op onze website en Gerard Kroon, één van 'onze interimmers'.

Verder in deze nieuwsbrief de aankondiging van een vacature bij Argos Zorggroep en een lijstje voorbeelden van opdrachten.

Het kunstenaarschap is in mijn ogen is een beschermd beroep

Op het podium op onze website laten we u kennis maken met mensen die ons inspireren. Vanaf half juni 2014 is dat Anita van de Looij (1970), organisatieadviseur met geheel eigen stijl.

Anita van de Looij studeerde aanvankelijk Geologie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Na enige tijd stapte ze over naar Hydrologie en van daar uit 'om er nog meer van te snappen' naar Hydrochemie. Ze omschrijft zichzelf als 'een exacte mevrouw, die goed is in wiskunde.'

Na haar studie maakte ze carrière in het watermanagement. Ze startte bij het Salt River Project in Phoenix, USA. Later werkte ze bij waterleidingbedrijven, waterschappen en bij milieudepartementen bij de overheid. Al werkend ontdekte ze dat ze goed was in verandermanagement en ontwikkelde ze haar heel eigen stijl. Sinds 2012 werkt ze als zelfstandig organisatieadviseur / interim-manager. Haar bureau heet 'Ontregelbureau' en haar aanpak bevindt zich op het breukvlak van management en kunst.

Ze deed onderzoek naar het ontlokken van veranderingen met behulp van verbeelding en kunst, werkte met managementteams op theaterpodia, stelde voor om binnen een onderwijsinstituut tijdelijk letterlijk alle binnendeuren te verwijderen om de transparantie en openheid te laten ervaren. Men volgde haar voorstel.

Anita heeft opdrachtgevers in tal van branches in zowel de profit, als de non-profit markt.

Momenteel loopt bij verschillende opdrachtgevers een project 'These woman' : Anita laat meer dan levensgrote portretten van vrouwen logeren bij opdrachtgevers. De vrouwen zijn naakt maar worden met kleding en al geleverd, waardoor opdrachtgevers de vrouwen met een uitdossing die past bij de cultuur en het moment kunnen ervaren. Het doel is de organisatie aan de hand van de virtuele waarnemingen van deze vrouwen tot reflectie en tot nieuwe keuzes te brengen. Anita is erbij met 'verdiepende en contemplatieve gesprekken.' Is ze een organisatieadviseur met een heel eigen stijl, of een kunstenaar? Wij houden het in deze nieuwsbrief op het laatste. Anita zelf op het eerste.

Lees meer >


I am because of you

Gerard Kroon (1953) is één van de interim-managers uit ons bestand. Omdat hij naar eigen zeggen geen echte notie had over zijn bestemming in het leven en hij veel aan sport deed, ging hij naar de opleiding leraar lichamelijke opvoeding. Na het behalen van het diploma ging hij als gymnastiekleraar aan de slag. Al na een paar jaar twijfelde hij aan die keuze. De omgang met probleemkinderen deed hem kiezen voor een baan als groepsleider bij Groot Emaus,een behandelinstituut voor LGV-jongeren. Hij maakte carrière in de zorg: van groepsleider in de jeugdzorg tot seniormanager in de gehandicaptenzorg. In 2008 nam hij ontslag en besloot hij 'te gaan interimmen', omdat hij wist dat hij vanuit die onafhankelijk positie zijn uiteindelijke levensmotto 'verbinding maken met zowel het bestuur, als de cliënten, beter vorm en inhoud zou kunnen geven.

Sindsdien heeft hij opdrachten gedaan op zowel operationeel als strategisch tactisch niveau in de zorg en maakt hij uitstapjes naar ontwikkelingshulp bij Stichting The Healthpromoters en de Stichting Ubuntu Nederland. Deze laatste activiteiten kleuren zijn leven en zijn werk.

Lees meer >

Voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd

Organisatie

Vraag

Doel

VVT

Werving en selectie

Invulling functie divisiedirecteur

Bibliotheek

Werving en selectie

Invullingfunctie vestigingsmanager

VVT

Interim-manager

Overbrugging vacature manager behandeldienst

VVT

Organisatieadviseur

Haalbaarheidsonderzoek naar het formeren van een bedrijfsbureau

Centrum voor de kunsten

Interim-manager

Overbrugging vacature in de directie

 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

 

%CONTROLREAD%