Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
     
If you're in control, you're not going fast enough

'Een grenservaring is een ervaring op de grens van bestaan en niet bestaan. Je bestaat niet niét en je bestaat ook niet wél. Ik ervoer een oneindige angst en tegelijkertijd een oneindig prettig gevoel. Dat is natuurlijk vreemd. De angst was er doordat ik me voorstelde dat er geen existentie meer is. Het prettige kwam voort uit het feit dat er, terwijl ik me dat voorstelde, nog wel degelijks iets was.' (Henk Barendregt, hoogleraar Grondslagen van de wiskunde en leraar Vipassana- meditatie)

'Het hoofd dat telt. Wie voelt zich vrij, ondanks de druk. Wie doorbreekt zijn limieten? Wie eigent zich, kortom, de wereld toe? If you're in control, you're not going fast enough' ( Jeroen Otter, bondscoach shorttrack Nederland)

Tegen de achtergrond van bovenstaande citaten in deze nieuwsbrief twee boeiende mensen: Tom Verhoeven, een skydiver voor wie grenservaringen een wezenlijk onderdeel van het leven zijn en Peter Hop, organisatieadviseur, die de grenzen van zijn vak oprekt door een verbintenis aan te gaan met kunstenaars om organisatievraagstukken te bekijken.

Verder zoals in iedere Van de Graaf en Verwoerd Nieuwsbrief nog een aantal voorbeelden van opdrachten.

Hoe hoger je uit het vliegtuig springt, hoe meer tijd je hebt om te zorgen dat je veilig kan landen.

Op het podium op onze website laten we u kennis maken met mensen die ons inspireren. Vanaf eind februari 2014 is dat Tom Verhoeven (1976), skydiver.

Na de HTS Werktuigbouw studeerde hij bedrijfskunde en financial management aan Universiteit Nijenrode en maakte carrière in strategie, corporate finance en de installatie van duurzame energie op zee. Hij werkt momenteel als vice-president offshore installations & service bij Nordic Yards in Rostock, Duitsland. Maar voor dat alles staat hij niet op ons podium, hoe goed hij dat ook doet. Wij willen hem aan u voorstellen in verband met iets anders: Tom is skydiver, met de laatste jaren de focus op het freeflyen. De basis valhouding bij het skydiven is op je buik. Binnen het freeflyen worden daar alle mogelijke valhoudingen aan toegevoegd, zoals head down. Head down is een discipline, waarbij je samen met zo veel mogelijk andere freeflyers in verticale houding met het hoofd naar beneden een vrije val doormaakt en ondertussen verplichte formaties vormt. Het gaat met snelheden rond de driehonderd kilometer per uur waarbij je circa 40 seconden hebt om bij elkaar te komen en formaties te vormen, voordat de groep uiteen waaiert en de parachutes zich openen om weer veilig te landen. Het ziet er voor een leek bloedstollend uit en dat is het ook. Tom beoefent zijn sport zowel binnen als buiten Europa. Hij maakte inmiddels meer dan 1200 sprongen en bracht dik vijftig uren in windtunnels door om te trainen. Hij blijft er rustig en nuchter onder. Een boeiende vent met een goed verhaal.

Lees meer >
Echte leiders geven richting aan en verleiden mensen om daarin mee te gaan..

Peter Hop (1955) is één van 'onze' interim-managers. Na de middelbare school behaalde hij de diploma's A- en B-verpleegkundige, waarna hij aan de slag ging in een psychiatrisch ziekenhuis. De tijd van de anti-psychiatrie en de therapeutische gemeenschappen. Hij maakte het van dichtbij mee. Hij stapte vervolgens over naar de wereld van de verpleeghuizen en maakte carrière: hoofd opleidingen, hoofd verplegingsdienst en later als directeur. Daarnaast studeerde hij om zijn kennis mee te laten groeien met de steeds zwaarder wordende functies. Na een reorganisatie bij het concern waar hij een directiefunctie uitoefende, rolde hij het interim-vak in. Omdat hij, in zijn eigen woorden, 'in bepaalde situaties besloot voor de hand liggende dingen niet te doen.' Hij kon doorgroeien naar een hogere managementfunctie, maar koos in 2001 voor de vrijheid. Peter is een authentieke en onafhankelijke professional, een selfmade man met een brede ervaring zowel zorginhoudelijk, als in alle ondersteunende functies in de zorg. Hij werkt in directiefuncties, of als project- of programmamanager in de ouderenzorg of de gehandicaptenzorg. Zijn specialiteit: de bezieling terugbrengen. Bij organisaties, bij cliënten en breder gezien, in het maatschappelijk leven. Zijn bedrijf heet LEAS bureau voor zorgvernieuwing. Op zijn visitekaartje staat het portret van zijn oma op hoge leeftijd.

Lees meer >

Voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd

Organisatie

Vraag

Doel

GGz

Interim-directeur /
bestuurder

Orde op zaken stellen. Vertrouwen herstellen. Vitaliseren organisatie. Toekomstvisie ontwikkelen.

VVT

Interim-locatiemanager

Implementeren reorganisatie. Door voorbeeldgedrag een nieuw MT helpen opstarten. Verhogen standaard zorg- en dienstverlening.

Universiteit

Trainer / Coach

Teambuilding, actualiseren visie en missie, definiëren producten en hogere standaard voor de dienstverlening.

VVT

Interim-teamcoach

Implementatie zelforganiserende teams en integreren intra- en extramurale teams, herijken geldende waarden en normen zorg- en dienstverlening

Adviesbureau

Senior P&O-er

Invullen van de P&O-functie in al haar facetten

Welzijn

Lid Raad van Toezicht

Vernieuwen bezetting Raad van Toezicht

 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

 

%CONTROLREAD%