Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
     
O Mensch bewein dein SÜnde gross

'De druk van de actualiteit is volledig verdrongen. Alleen Bach bepaalt de agenda van schoonheid en liefde, van lijden en verlossing. Weg is de waan van de dag. Het ultieme ontwenningsmedicijn heet "O Mensch bewein dein Sünde gross", het slotkoraal van het eerste deel. Als de dirigent zijn handen langs zijn lichaam laat hangen, zetten we ons verdoofd in beweging. We zwijgen, elk woord zou te veel zijn na een confrontatie met zoveel schoonheid.' (uit "De geheimen van de Matthäus Passion", Nederlandse Bachvereniging).

Dit stukje tekst is een illustratie bij twee uitspraken van onze nieuwe podiumgast, Paul Smelt, directeur van het Grand Theatre in Groningen. In twee quoten vat hij zijn visie op kunst samen: 'Kunst is een autonome vrijplaats, een plek waar je los mag zijn van de wereld.' en 'Een kunstenaar moet er altijd op uit zijn een kijker een grotere ervaring te geven dan hij ooit had. Daardoor verandert er iets in het systeem van de kijker.'

Klik op https://www.youtube.com/watch?v=5bgOAk7H7Hg om te ervaren dat het waar is.

Verder in deze Nieuwsbrief:

  • Een oproep voor een integraal manager voor Open Vensters in Ameide
    (een vestiging van de AV Zorggroep)
  • Een korte impressie van ons diner pensant van 13 maart 2014
  • De aankondiging van Corina Schenk, nieuw in onze etalage
  • Een lijstje voorbeelden van opdrachten.
We hebben een zorgplicht voor de kunsten waar we nooit onderuit komen

Op het podium op onze website laten we u kennis maken met mensen die ons inspireren. Vanaf eind april 2014 is dat Paul Smelt (1977), theaterdirecteur.

Paul Smelt studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, de Western Washington University en de Universiteit Utrecht. Studierichtingen: Muziekwetenschap en Kunst en Mediamanagement in Europese Context. Hij heeft een eigen onderneming, Kunsthart, van waaruit hij activiteiten ontplooit als coach en als leider. Momenteel is hij directeur en talentbegeleider van Grand Theatre Groningen. Hij groeide op in een onconventioneel en vrij milieu, dat hij omschrijft als 'hippie-achtig en bijzonder'.

Lees meer >Diner pensant 13 maart 2014

Wij organiseren van tijd tot tijd een diner pensant met klantrelaties uit ons netwerk. Deelnemers zijn altijd enthousiast. We organiseren ook diners pensant met interimmers en soms met klanten als onderdeel van een opdracht. We brengen dan een klant en een groep inspirators uit ons netwerk gericht rond een klantvraagstuk bij elkaar. We scoren veel waardering. Op 13 maart 2014 was het weer zover. 11 gasten, museumdirecteur Christie Arends als sidekick, een mooi 5 gangen diner en een boeiend thema: "Van de schoonheid en de troost."

Nieuwe gezicht in de etalage op onze website

Wij hebben een doorsnee van onze mensen in 'de etalage' gezet. Deze collega's zijn representatief voor de alle mensen die wij inzetten in uw opdrachten. Wij wisselen periodiek van etalagegasten.

Vanaf april 2013 verschijnt nieuw in de etalage op onze website: Corina Schenk


Voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd

Organisatie

Vraag

Doel

Bibliotheek/ Centrum voor de kunsten

Organisatieadviseur

Haalbaarheidsonderzoek samenwerking.

VVT

Coach

Optreden als coach / sparringpartner Raad van Bestuur

VVT

Coach / schaduwmanager

Optreden als coach / sparringpartner Managementteam

Welzijn

Organisatieadviseur

Programmering en begeleiding werkconferentie Raad van Toezicht

Gehandicaptenzorg

Interim-manager

Overbrugging vacature in de directie

 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

 

%CONTROLREAD%