Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
     
Haiku

Met het oog op een nieuw jaar in deze nieuwsbrief geen lange inleiding, maar een Japanse haiku:

Onbeschreven ligt

het jaar voor u. Wachtend op

uw eerste daden.

Om die eerste daden een beetje te voeden laten we u dit jaar nog kennis maken met een nieuwe podiumgast op onze website: Jacques Kraaijeveld, schrijver. Volgens ons een boeiende vent.

'Onze interimmer' van deze nieuwsbrief is Marbé Klijn. Met veel energie staat ze in haar vak.

Verder een kort bericht over een benefietavond die we mochten bijwonen op uitnodiging van Argos Zorggroep en zoals u van ons gewend bent een aantal voorbeelden van opdrachten.

Schrijvers plaatsen de mens in een ander perspectief. Ze relativeren het leven.

Op het podium op onze website geven we mensen die ons inspireren, de kans zich te presenteren. Vanaf eind december 2013 presenteren wij u Jacques Kraaijeveld (1953), schrijver.

Hij behaalde ooit het diploma MO Nederlands en MO Engels en ging het onderwijs in. Door gezondheidsproblemen, iets lelijks op het gebied van maag-, darm- en lever, kon hij dat niet volhouden en moest hij een nieuwe keuze maken. Hij koos voor het schrijverschap. Zoals hij zelf zegt: "in een outplacementtraject kwam aan het licht wat ik wel en niet kon. Het meeste kon ik niet. Er bleef dus niet veel anders over."

Inmiddels zit hij bijna 25 jaar in het schrijversvak. Hij schrijft teksten voor brochures, nieuwsbrieven en magazines voor bedrijven, werkt als bedrijfsjournalist en schrijft boeken met de meest uiteenlopende inhoud en onderwerpkeuze. Jacques is een inspirerende vent. Dat blijkt uit zijn werk en de manier waarop hij over zijn werk praat: een combinatie van intellect en bevlogen ondernemerschap, met voldoende understatement om de materie luchtig te houden en voldoende diepgang om de lezer in het hart te raken. Ondanks dat alles ook een romanticus. Zijn bedrijf heet 'Tekstbureau To The Point.'

Lees meer >


Met mensen werken is het leukste dat er is.

Marbé Klijn (1955) is één van 'onze' interim-managers. Na de HBO startte zij haar carrière in de zorgsector, maar na een jaar of vijf verzette zij de bakens en ging studeren aan de kunstacademie. Daarna vestigde zij zich als beeldend kunstenaar. Omdat het niet bracht wat zij hoopte, besloot ze opnieuw de koers te wijzigen. In 1991 aanvaardde zij haar eerste interim-opdracht. Haar hele leven heeft zij tussen haar werkzaamheden door gestudeerd. Ze studeerde Spaans, deed SIOO, haalde haar coachingsbevoegdheid en deed een opleiding in de systeemtheorie. Zij wisselde werk en studie af met reizen door Azië, Zuid-Amerika en Afrika. Ook was ze naast haar interim-werk bijna tien jaar eigenaar van een stemmencastingsbureau. Lange tijd was zij voorzitter van een stichting die in Senegal samen met de locale bevolking kleinschalige gezondheidszorgprojecten opzet. Kortom een veelzijdig mens met een brede werk- en levenservaring. Haar bedrijf doopte ze 'Think Opposite'. Beter kun je haar werk- en levenshouding niet kenschetsen.

Lees meer >

WorldGranny Annual Dinner 11 december 2013

Op uitnodiging van Argos Zorggroep was Van de Graaf en Verwoerd interim aanwezig op het WorldGranny Annual Diner in de Koepelkerk in Amsterdam. Een inspirerende ontmoeting met veel landelijke prominenten uit de ouderenzorg.

Omdat wij het doel van WorldGranny een warm hart toedragen, even een korte introductie. WorldGranny maakt ouderen zelfredzaam. Wereldwijd bestrijdt ze de oorzaken en gevolgen van armoede op hoge leeftijd. Gaat het slecht met grootouders, dan gaat het daardoor nog slechter met de toekomst van hun kleinkinderen. Structurele armoedevermindering voor senioren is de meest effectieve investering in de toekomst van hun gezinnen en hun gemeenschappen. WorldGranny mobiliseert politici, beleidsmakers, bedrijfsleven, organisaties en gewone mensen (zoals u en ik) om zich met hart en ziel in te zetten en de vergrijzing ons niet de baas te laten worden.

www.worldgranny.nl


Voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd

Organisatie

Vraag

Doel

Centrum voor de
kunsten

Interim-directeur /
kwartiermaker

Samenvoegen onderdelen tot een nieuwe rechtspersoon met een nieuwe visie, missie en organisatie.

VVT

Organisatieadviseur

Ontwikkelen nieuwe visie, missie en een meerjarenbeleidsplan.

Gehandicaptenzorg

Trainer / Coach

Training Methodisch werken team Thuisbegeleiding

Gehandicaptenzorg

Interim-manager

Dagelijkse leiding diverse teams, implementatie
nieuwe werkwijzen, doorvoeren krimpscenario

VVT

projectleider

Ontwerpen en implementeren nieuw marketingbeleid

Welzijn

sparringpartner bestuurder /
co-writer beleidsstukken

Actualiseren en upgraden meerjarenbeleid

 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Xpon

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

 

%CONTROLREAD%