Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
     
De wil is de dirigent van het menselijk handelen

De wil is het bewuste vermogen van de mens om van een gedachte of een geheel van gedachten, een plan, over te gaan naar een handeling om een toestand te bestendigen, te veranderen of te doen ingaan.

Roberto Assagioli ( 1888-1974), de grondlegger van de psychosynthese, beschouwt de wil als een sturend mechanisme achter het menselijk handelen. Daarbij maakt hij onderscheid tussen de krachtige wil, de kundige wil, de goede wil en de transpersoonlijke en universele wil. Hij beschouwt de wil als de meest directe functie van het zelf, als de dirigent van het menselijk handelen. Voor het werkelijk uitvoeren van wat je wil, zijn middelen nodig die niet zelf tot de wil behoren, bijvoorbeeld kennis, overzicht, kracht, geld, medewerkers, enz. Met de wil stuur je, geef je richting, maak je keuzes. Onze nieuwe podiumgast, Tim Salomons, geeft aan dat laatste op een heel eigen manier gestalte. Verder laten we u kennis maken met een van 'onze' interimmers, Maudy Hylkema, iemand die weet wat ze wil in haar vak.

Ook nog in deze nieuwsbrief een korte impressie van het diner-pensant ten behoeve van en met de directie van de Nierstichting en een lijstje voorbeelden van opdrachten.

Talent of de wil om te oefenen

Op het podium op onze website geven we mensen die ons inspireren, vaak uit een ander vak dan het onze, de kans zich te presenteren. Vanaf eind april 2013 stellen we u voor aan Tim Salomons, 1984, prestatiepsycholoog en oud topschaatser. Hij inspireert ons door de goed gedocumenteerde manier waarop hij geloof in de maakbaarheid van de mens bepleit, zijn positieve kijk op het leven en zijn lef om echt te doen waarvoor hij staat . Bovendien is hij het levende bewijs van zijn eigen stelling.

Tim Salomons heeft een coachings- en adviesbureau, Performance Boost. Met als basis de nieuwste wetenschappelijke inzichten op het gebied van prestatiepsychologie, voedingsleer en bewegingswetenschappen geeft hij coaching en advies aan particulieren en organisaties en doet hij aan research en development binnen zijn vakgebied. Daarnaast houdt hij zich bezig met obesitaspreventie en gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid van nieuwe technologie.

Lees meer >


Mijn werk moet wel ergens over gaan

Maudy Hylkema (1961) studeerde Beleid en Management in de Gezondheidszorg. Zij is één van de aan Van de Graaf en Verwoerd interim verbonden adviseurs / interim-managers. Zij heeft een jarenlange ervaring als (interim-) manager en organisatieadviseur. Maudy startte ooit in de verpleging, maar verschoof haar activiteiten na enige jaren naar het beleid en de bedrijfsvoering van organisaties. Zij werkt in de zorg, welzijn, kinderopvang, bij gemeenten en woningcorporaties in tal van rollen: bestuurder, locatiedirecteur of hoofd van een grote afdeling. Daarnaast is ze bij drie organisaties toezichthouder en wordt zij gevraagd als executive coach.

Lees meer >

Diner-pensant De Nierstichting

Op 18 maart 2013 organiseerden we een diner-pensant. Met acht creatieve smaakmakers uit ons netwerk, de directie van de Nierstichting en de interimmer van dienst, Minke Fischer, dachten we onder het genot van een mooie wijn-spijscombinaties na over alternatieven voor de huidige collecte-strategie. Het was een bruisende avond met een grote opbrengst. Gaan we vaker doen!


Voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd

Organisatie

Vraag

Doel

Welzijn en maatschappelijke dienstverlening

Sr. adviseur

Begeleiding zelfevaluatie Raad van Toezicht.

Centrum voor de kunsten

Interim-manager

Waarnemen bestuursfunctie met een veranderopdracht

Gehandicaptenzorg

Interim-manager

Overbrugging directiefunctie

Bibliotheek

Werving en selectie

Invulling vacatures in de Raad van Toezicht.

VVT

Interim-manager

Leiding locatie met de opdracht de locatie opnieuw te positioneren en een nieuwe visie, missie en strategie te ontwikkelen.

 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Step by Step Design

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

 

%CONTROLREAD%