Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
   

Als het kan, dan moet het!

Eind maart is de winter voorbij. Een constatering die menige schaatsliefhebber na een seizoen met nauwelijks natuurijs met weemoed vervult. Natuurijs is schaars de laatste jaren. Geen wonder dat liefhebbers zich bij een dunne laag ijs al op het ijs wagen. In volle overtuiging. 'Als het kan, dan moet het' zei een mevrouw die er aan de rand van een ijsvloer van 3,5 centimeter dik door een journalist naar werd gevraagd. Zo simpel kan het zijn. Iedereen geloofde haar. Wij presenteren u in deze nieuwsbrief, naast een inkijk in onze opdrachtenportefeuille, twee mensen met een soortgelijke vanzelfsprekende overtuiging.

 

Diederik de Klerk, fotograaf

Op het podium op onze website geven we mensen die ons inspireren, vaak uit een ander vak dan het onze, de kans zich te presenteren. Vanaf begin april 2011 stellen wij u voor aan Diederik de Klerk, 1964 , fotograaf. Hij inspireert ons door de urgentie van zijn werk, zijn doorleefde engagement met de zwakkere in de samenleving en de wijze waarop hij zijn foto’s maakt: in open dialoog met zijn onderwerp.

Diederik werkte aanvankelijk als projectmanager en adviseur. Hij was al 36 jaar toen hij besloot zijn passie te volgen, een foto-opleiding te gaan doen en fotograaf te worden. Hij werkt zowel vrij als in opdracht. Hem toegekende prijzen: 2001 Adriaan Boer Publieksprijs, 2002 Fotogramtrofee, 2007 Nominatie VVTP Theaterfotoprijs.

Lees meer >

Anders dan anders

Joos Vaessens is één van de aan Van de Graaf en Verwoerd interim verbonden organisatieadviseurs. Al vanaf 1994 is hij werkzaam als adviseur, trainer en coach en de laatste jaren ook als interim manager. Hij is actief in de zorg, overheid en onderwijs. Leidend thema in zijn werk is de samenhang tussen de ontwikkeling van mensen en organisaties.

Toen Joos zijn laatste opdracht in september 22010 afrondde besloot hij niet onmiddellijk weer nieuwe opdrachten te aanvaarden. Hij nam zich voor eerst eens tijd te nemen voor stilte, contemplatie en nieuwe ideeën. Na ongeveer vijf maanden is een nieuwe overtuiging ontstaan en deelt hij met ons enkele van zijn inzichten: het moet anders dan anders!

Lees meer >

 

Voorbeelden van opdrachten waarin Van de Graaf en Verwoerd interim actief is

  • Het bestuur van een regionale zorginstelling met verschillende vestigingen bezint zich op de naamsbekendheid en het imago van de organisatie in de regio. Hoe herkennen de huidige en toekomstige en cliënten de organisatie als een goed ‘merk’, waar goede en betrouwbare zorg geleverd wordt. Kortom, hoe kom je tot  een organisatie met een eigen ‘brand’.  Een van onze marketingadviseurs is bezig met een onderzoek en komt met verrassende aanbevelingen.
  • Een samenwerkingsverband van bibliotheken kiest voor een nieuwe organisatie-inrichting. In het kader daarvan komt er een nieuwe ordening van de centrale en decentrale diensten. Van de Graaf en Verwoerd interim levert een interim managers voor deze transitie.
  • Een gemeente, een zorginstelling en een woningbouwcorporatie werken samen bij het tot stand brengen van een woonzorgservicezone. Daaraan voorafgaand is een haalbaarheidsonderzoek nodig. Van de Graaf en Verwoerd is gevraagd hiervoor een aanbod te doen.
  • Een tweede coach van Van de Graaf en Verwoerd  is gestart in het grote transitiepad wat een organisatie in al haar geldingen wil doorvoeren. Uitvoerende teams krijgen de verantwoordelijkheid voor de zorg aan cliënten terug.
 

Werven en Selecteren op verzoek

Van de Graaf en Verwoerd interim wordt steeds meer gevraagd organisaties te ondersteunen bij een werving en selectie van kandidaten voor strategische en strategisch-tactische functies. Het gaat dan om toezichthouders, bestuurders en managers. Cliënten appreciëren onze persoonlijke en integere aanpak. Ze geven ons terug het te waarderen dat we opdrachtgevers niet naar de mond te praten en werkelijk meerwaarde voegen. Juist in deze tijd waar er met minder management, meer kwaliteit in een menselijke maat verwacht wordt, komt dat er nog meer op aan.   Werven en selecteren van goede mensen is een kunst die wij verstaan. Eigen aan onze manier van werken:

  • Maatwerk: alleen dié ondersteuning bieden die nodig is
  • Persoonlijke benadering
  • Eerlijke tarieven.
 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Step by Step Design

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl

 

%CONTROLREAD%