Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier

 
 
   

Zinloos of onzinnig?

‘Alles is in principe zinloos of onzinnig, maar nochtans wel de moeite waard.’ Dit is een uitspraak van Wim T. Schippers in antwoord op een vraag naar zijn ideeën achter zijn inmiddels beroemde en onlangs door Museum Boijmans aangekochte ‘Pindakaasvloer.’

Als het gaat om ons bureau vinden wij het lastig om deze uitspraak te onderschrijven, maar in een filosofische bui zou het nog net lukken. Maar als het gaat om het werk van de podiumgast op onze website, absoluut niet.

In deze nieuwsbrief de actualiteit van Van de Graaf en Verwoerd interim:

  • nieuwe gast op het podium van onze website: Tom Oostrom, algemeen directeur van de Nierstichting 
  • managersgilde: oude meesters coachen jonkies
  • de wereld van Ine Corbeth, adviseur, interim manager en mediator
  • voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd interim

Lees meer >

 

Tom Oostrom, algemeen directeur Nierstichting

Vóór alles een man van de inhoud

Tom Oostrom, de algemeen directeur van de Nierstichting, inspireert ons door zijn enthousiasme en bevlogenheid. Maar ook omdat hij volledig zichzelf is. Een aardige vent, wars van kapsones.  Zijn ambitie: er vol voor gaan. ‘We maken het ons zelf niet gemakkelijk bij de Nierstichting.’

Lees meer >

Managersgilde: oude meester geven kennis en ervaring door aan jonge talenten

Wie ontmoet ze niet: jonge managers c.q. jonge ondernemers, die na een eerste periode in de praktijk behoefte hebben aan professionele reflectie, vragen hebben, in zaken vast lopen. Hoe veelbelovend ze ook zijn, er wordt wat af getobd. In onze nieuwsbrief van november 2010 schreven we er al over. In ons concept ‘Managersgilde’ koppelen wij jonge manager of ondernemers aan een ervaring coach, die hen zonder betaling in 5 à 6 gesprekken verder helpt in hun ontwikkeling. Voor de jongeren een geweldige kans, voor de oude meesters geen grote moeite. Het leverde diverse nieuwe aanmeldingen op. Leuk om mee door te gaan dus!

Zowel coaches als jonge ondernemers / managers met een behoefte aan coaching kunnen zich aanmelden.

Neem contact met ons op.

 

Wanneer gaan we luisteren naar wat medewerkers over verbeteringen in de zorg te zeggen hebben?’

Ine Corbeth is één van de aan Van de Graaf en Verwoerd interim verbonden adviseurs / interim managers. Zij deelt met Van de Graaf en Verwoerd Interim een meer dan tien jaar lange ervaring in de zorg. Sinds  2004  is zij ook  werkzaam als mediator. Ine is NMI-geregistreerd. Haar expertise ligt op het gebied van de inhoud van de zorg en de daarbij passende organisatie. Zij stuurt pragmatisch, er van uitgaand dat  als het niet kan zoals het moet, het dan maar  moet  zoals het kan. In onderstaand artikel schetst zij wat haar anno 2011 in haar vak bezig houdt. 

Lees meer >

Voorbeelden van opdrachten waarin Van de Graaf en Verwoerd interim actief is

  • De Raad van Toezicht van een organisatie voor wonen, zorg en welzijn zag zich geplaatst voor de noodzaak met spoed een interim directeur-bestuurder aan te stellen. De Raad van Toezicht vroeg o.a. Van de Graaf en Verwoerd interim om kandidaten voor te dragen. Kandidaten moesten in staat zijn naast het dagelijks besturen van de organisatie een nieuw strategisch beleid te formuleren en de daarbij behorende organisatieveranderingen door te voeren. Na een selectieprocedure werd een door Van de Graaf en Verwoerd Interim voorgedragen kandidaat benoemd.
  • Een grote zorgorganisatie wil een strategische keuze doorvoeren die gevolgen heeft voor alle geledingen van de organisatie. Er is voor gekozen medewerkers te faciliteren door middel van trainingen en een coachingstraject. Van de Graaf en Verwoerd interim is gevraagd dit coachingstraject mede vorm te geven en de coaches te leveren.
  • Een regionaal samenwerkingsverband van zorgaanbieders zoekt een projectmanager voor een belangrijk project in ketenzorg. Van de Graaf en Verwoerd interim heeft hiervoor kandidaten aangeleverd.
  • De OR van een grote gemeente in de Randstad heeft behoefte aan ondersteuning bij een complex advies aan Burgemeesters en Wethouders. Van de Graaf en Verwoerd interim levert een adviseur.
 
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Step by Step Design

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | vandegraafenverwoerd.nl