Kunt u deze nieuwsbrief niet lezen, klik dan hier 
 
 
     Najaar 2010: zijn we de eerste?   

‘ A long december and there’s reason to believe. Maybe this year will be better than the past I can’ remember all the times I tried t tell myself To hold on to this moments as they pass’

Met deze woorden ( Adam F. Duritz / Counting Crows) hopen we de eersten te zijn die u voor het nieuwe jaar alle goeds toewensen. Misschien een beetje vroeg, maar we menen het! Zijn we echt de eerste? In deze nieuwsbrief de actualiteit van Van de Graaf en Verwoerd interim:

  • nieuwe gast op het podium van onze website: Marjon Berkenvelder, beeldend kunstenaar én ondernemer
  • managersgilde: oude meesters coachen jonkies
  • de wereld van Peter Klein, adviseur, interim manager en softwareontwikkelaar
  • voorbeelden van opdrachten van Van de Graaf en Verwoerd interim

Nieuw op het podium op onze website: Marjon Berkenvelder, beeldend kunstenaar en ondernemer

Op het podium op onze website geven we mensen de kans, die ons inspireren, vaak uit een ander vak dan het onze, zich te presenteren. Vanaf medio november 2010 kunt u kennis maken met Marjon Berkenvelder. ‘Schilderen en ondernemen is een boeiende combinatie’, zo vertrouwt zij ons toe. 

Lees meer >

Managersgilde: oude meester geven kennis en ervaring door aan jonge talenten

Wie ontmoet ze niet: jonge managers c.q. jonge ondernemers, die na een eerste periode in de praktijk behoefte hebben aan professionele reflectie, vragen hebben, in zaken vast lopen. Hoe veelbelovend ze ook zijn, er wordt wat af getobd.

Lees meer >

Een computerspel van 6 tientjes.

Peter Klein is een van de aan Van de Graaf en Verwoerd interim verbonden adviseurs / interim managers. Hij helpt bestuurders, managers en medewerkers binnen de zorg met strategische, tactische en operationele toepassingen van ICT in ruimste zin. Daarnaast is hij directeur van Waypoint7, een bedrijf dat software ontwikkelt op het gebied van elektronische patiëntdossiers. In onderstaand artikel schetst hij wat hem op dit moment binnen zijn vakgebied (de toepassing van ICT in de zorg) bezig houdt.

‘Ieder computerspel van 6 tientjes presteert beter dan de dossiersystemen in de zorg.’

Lees meer >

Voorbeelden van opdrachten waarin Van de Graaf en Verwoerd interim actief is

 

  • Een verpleeg- en verzorgingshuiscombinatie heeft al langere tijd te maken met een negatief imago. Diverse malen kwam men met negatieve artikelen in de landelijke media. Effecten: cliënten en hun familie kiezen voor andere organisaties en personeel is nauwelijks meer te vinden. In opdracht van het bestuur levert Van de Graaf en Verwoerd interim de organisatie een marketingadviseur die na een onderzoek samen met de organisatie een plan maakt voor de verbetering van het imago en dat plan in de rol van projectmanager ook uitvoert.
  • Een organisatie voor wonen en zorg staat voor een nieuwe functiewaarderingsronde. Van de Graaf en Verwoerd levert het bestuur een organisatieadviseur die een plan van aanpak schrijft dat breed in de organisatie wordt gedragen en dat vervolgens uitvoert.
  • Het bestuur van een organisatie voor gehandicaptenzorg vraagt Van de Graaf en Verwoerd interim een adviseur te leveren die de hard en de soft controls van de organisatie kan beoordelen en daar waar nodig verbetervoorstellen doet.
   

Wij zouden het vervelend vinden als u tegen uw zin onze nieuwsbrief krijgt toegestuurd. Klik hier als u onze nieuwsbrief niet langer wilt ontvangen. U kunt zich dan uit het verzendbestand laten verwijderen.

De Van de Graaf & Verwoerd nieuwsbrief wordt verzorgd door Step by Step Design

Van de Graaf en Verwoerd interim | Reigersdreef 12 | 2959 CJ Streefkerk | Tel. 0184 689 424 | www.vandegraafenverwoerd.nl